Over ons


Ingenieur Elke (33) gaat na haar burn-out resoluut voor haar droom en verkoopt Harry Potter-spullen: “Ik ben al jaren een megafan”

Elke verkoopt heel wat leuke spulletjes in haar nieuwe winkel,
waaronder heel wat hebbedingen in Harry Potterstijl. — © mvl

ASSE – 

Galerij het Forum in het centrum van Asse heeft er sinds kort een tof winkeltje bij. Bij LinaNox kan je terecht voor de leukste gepersonaliseerde cadeautjes, bordspellen en een grote collectie aan spullen van … Harry Potter.

Matthias Vanhamme – Dinsdag 12 juli 2022 om 03:00

Elke Hoef (33) uit Asse heeft een ingenieursdiploma en had een goede job als coördinator product design bij verschillende grote bedrijven. Maar een zware burn-out aan het begin van de coronaperiode zette haar aan het denken. “Ik ben altijd al heel creatief geweest, zo maakte ik al verschillende doopkaartjes en andere spulletjes voor vrienden. Omdat ik een megafan ben van Harry Potter, werkte ik vaak in die stijl”, vertelt Elke.

Toen ze door haar burn-out langdurig thuis zat, ontstond het idee om met een eigen winkeltje te starten. “Dat was al heel lang een droom en in mei kon ik de stap zetten naar een echte fysieke winkel”, aldus Elke. Haar winkeltje LinaNox kan je terugvinden in Galerij het Forum langs het Gemeenteplein. “Daar verkoop ik gepersonaliseerde cadeaus, geboortekaartjes maar ook de betere bordspellen of zelfbedrukte kledij. Op termijn moet het echt een belevingswinkel worden met regelmatig evenementen zoals een spelletjesavond.”

Tovenaarsgewaden

Als fan van het eerste uur verkoopt Elke ook heel wat leuke spullen uit de magische wereld van Harry Potter. “Ik ben opgegroeid met de boeken, het is echt een grote passie. Dus ik moest een hoekje hebben met spullen van Harry Potter”, is Elke enthousiast. Haar grote collectie lokte al heel wat Harry Potterfans naar de Forumgalerij. “Het leeft hier opnieuw, er zijn heel wat nieuwe winkeltjes bijgekomen de laatste tijd.”

Wat ook opvalt: de vele tovenaarsgewaden. “Die kan je kopen of huren als je eens naar een tovenaarsfeest moet”, lacht Elke. “Het is een nichemarkt waar wel wat vraag naar is. Zo kan ik bijvoorbeeld ook een zaal of huis inrichten voor een trouw of bedrijfsfeest in echte Harry Potterstijl.” Elke knutselt de gepersonaliseerde spulletjes eigenhandig in elkaar in haar winkeltje, waar ze enkele machines als een lasercutter heeft staan. “Het doel is ook om hier regelmatig STEM-workshops voor kinderen te organiseren waar ik hen dan leer werken met een lasercutter of 3D-printer.”

Bron: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20220711_94500073